marți, 28 decembrie 2010

1000 followers, as my Christmas gift

Nu stiu cum vedeti voi toata chestia asta cu twitterul, dar mie mi se pare o inventie super-pozitiva, care, pe langa faptul ca m-a ajutat sa fiu la curent cu tot ce se intampla in tot ceea ce ma intereseaza, m-a ajutat sa cunosc oameni minunati, la care nu as fi ajuns, poate, niciodata. Oameni intelepti si generosi peste medie, dar, cel mai important, oameni buni!
I don't know how you see this whole Twitter thing, but it seems to me as a super-positive invention, which, besides helping me being aware about everything that happens in my domains of interest, helped me on meeting wonderful people, whom I couldn't have ever met in other ways. More than average wise and generous people, but most important, good people!

Astazi am ajuns sa vad, cu mega-placere, ca am o mie de followeri. 1000! O mie de persoane, mai mult sau mai putin duplicate, care au ales sa urmareasca ce scriu eu in cate 140 de caractere, fie ca este vorba despre sport, online, pozitivitate sau, cel mai important, lucruri pe care uneori le scriu despre mine.
Today I was surprised to see that I have one thousand followers. 1000! One thousand people, more or less duplicated, which chose to follow what I write in 140 characters, either if it's about sports, online, positivity or, most importantly, about me.

Va multumesc umil si primesc momentul ca pe un frumos cadou de Craciun, la care ati contribuit cu toti!
I very humble thank you and I receive this moment as a beautiful Christmas present, on wich you all have contributed!

Citeste mai mult...

sâmbătă, 25 decembrie 2010

B.U.G. Mafia - La Fel De Prost Ca Tine (feat. Bogdan Dima)

Rar imi place atat de tare o melodie, incat s-o postez aici. Totusi, melodia La Fel De Prost Ca Tine (B.U.G. Mafia feat. Bogdan Dima) ma trece printr-o mie de stari, amintindu-mi de adolescenta, atunci cand traiam fiecare vers al melodiilor semnate de Mafia.


Citeste mai mult...

joi, 23 decembrie 2010

Pasionati de online, offline!

Sunt placut surprins de energia pozitiva pe care o afiseaza oamenii in retelele sociale atunci cand intra in vacanta. Totusi, sunt si mai surprins cand vad acel "in sfarsit offline! ne vedem dupa vacanta!", pe care il posteaza multi.

Hmmm! Deci, vreti sa spuneti ca pe voi va bucura momentele cand scapati de online? Chiar asa de mult asteptati pauza? Chiar atat va place de noi? Chiar atat va place twitter si facebook, neogen si netlog sau care mai sunt siteurile de socializare de care va aratati atat de pasionati? Sa-nteleg ca voua nu va place social media si ca o faceti doar din obligatie? Naspa...

Eu sunt activ pe facebook si twitter doar pentru ca imi place ceea ce se intampla acolo. Daca vreodata voi combina jobul cu ele, o voi face doar pentru ca imi va face placere, iar atunci, pasiune fiind, probabil ca nu mi se va parea deloc normal sa ma dezic de ele in vacanta.

Anyways, sarbatori fericite si un nou an minunat!

Citeste mai mult...

miercuri, 15 decembrie 2010

De ce iubesc colindele!

Nu stiu daca voi ati obisnuit, dar eu mergeam cu colindul cand eram mic! Ba mai mult, o faceam toata luna decembrie! :) Plecand de la asta, o sa scriu despre colinde si despre motivele care ma fac sa le ascult cu placere.



Prima data cand am mers cu colindul aveam 8-9 ani. S-a intamplat in satul bunicilor mei, iar experienta mi-a ramas in memorie ca fiind frumoasa din doua motive: m-a minunat biciul pe care unul dintre sateni il folosea noaptea pentru a scanteia asfaltul si, al doilea, entuziasmul oamenilor de a se lasa colindati. Din nefericire, atunci am primit doar mere si covrigi drept rasplata, asa ca inca nu descoperisem semnificatia pecuniara a colindelor...

Dupa ce pana pe la 10-11 ani mi-am colindat doar rudele si vecinii de bloc, care "sareau" cu sutele de lei pentru blondutul cu ochi albastri, pana pe la 15 ani, cand deja eram la liceu si nu mai puteam presta, am adunat adevarate colectii de amintiri din perioada sarbatorilor, pentru ca a-ti petrece zile intregi cu prietenii cei mai buni, impartind zonele instarite ale Bucurestiului si "crosetandu-le" tactic pana la epuizare nu e usor, dar cu siguranta este un izvor de amintiri, care te marcheaza si care iti ramane ca un zambet lin modelat in memorie

Normal ca nu cantam de dragul colindelor sau doar pentru ca spiritul Craciunului ne inspira asta. Normal ca ne gandeam sa facem bani, sa-i impartim si sa-i pacalim pe cei mai mici din grup, dar asta nu ne impiedica pe toti sa colindam cu drag. Era un job de sezon pe care ni-l alegeam si la sfarsitul caruia ne permiteam sa ne organizam revelionul asa cum voiam, sa ne cumparam orice haine ne doream si sa facem cadourile pe care cei dragi le meritau.

N-ai cum sa fugi speriat pe scarile unui bloc, razand in hohote de batranul care a dat drumul la caine dupa tine pe scari si sa nu-ti amintesti zambind de asta. N-ai cum sa nu-ti amintesti de momentele in care un singur ghiont starnea hohote infundate de ras chiar in mijlocul colindului sau cand fiica familiei colindate era atat de draguta incat uitai versurile de mii de ori repetate. Nu ai cum sa uiti jena momentelor cand te trezeai ca trebuie sa o colinzi, acasa, pe una dintre profesoarele din scoala. Sunt momente fantastice, asa cum am zis, de neuitat!

Astfel, de fiecare data cand ascult un colind sunt din nou copil! Senzatia aceea de fericire, bucurie si implinire ma imbie si ma face sa zambesc ori de cate ori retraiesc sentimentul.

foto: turnbacktogod.com

Citeste mai mult...

luni, 13 decembrie 2010

Help a brother get2 New York

Pe scurt! Canyon Romania a facut un concurs, care are ca premiu o excursie la New York!
Eu ma gandesc ca in loc sa il castige vreun spammer necunoscut, mai bine il castig eu (nu ca eu as fi un spammer cunoscut), cu ajutorul vostru!
Si, mai mult, pentru ca au fost puse la bataie doua locuri, daca eu o sa fiu castigatorul, voi lua cu mine in vacanta pe cineva de pe twitter! One random romanian follower!
Astfel: click aici si voteaza-ma!
Plecaciuni,
Alex Cirstea!


Citeste mai mult...

joi, 9 decembrie 2010

The Town! Un film reusit!

Nu mi-a placut niciodata de Ben Affleck. Nu stiu de ce, insa mi s-a parut intotdeauna doar un handsome guy care da bine pe ecran si atat. Mi se parea ca joaca mediocru si ca nu ma va impresiona niciodata cu nimic.

Ca o perversa direct de pe Targu' Hollywood, Ben Affleck nu numai ca joaca teribil de bine in filmul The Town, dar se pare ca tot el este si regizorul filmului asta, film care mi se pare unul dintre cele mai tari pe care le-am vazut in 2010.

Se poate sa fiu subiectiv, iar filmul sa nu fie chiar asa cum il vad eu, pentru ca este genul de film care mi-a placut intotdeauna: ei hoti, mai destepti ca politia, fuga finala, ceva drama, ceva romantism, insa cu toate astea risc si-l recomand ca pe un film bun.



Citeste mai mult...

marți, 7 decembrie 2010

Dau fericire... la schimb!

A fost prima data in viata mea cand n-am primit nimic de Sfantul Nicolae. Mosul m-a ocolit intr-un mod bizar, intr-unul dintre momentele in care, probabil, aveam nevoie de el. Sa simt ca inca exista... chiar si reinventat.
Totusi, cu ocazia asta mi-am amintit despre subiectul "cadouri", un subiect care ma macina de ceva vreme si despre care nu am vrut sa scriu manat de vreo frustrare de moment, asa ca l-am amanat. Pana acum...

sa zicem ca:
El i-a cumparat ei o ciocolata de Craciun! Ea nu i-a luat nimic! El a regretat cadoul facut!
sau
Ea i-a cumparat un cadou simbolic dintr-o excursie! El n-a sunat-o sa o intrebe cand ajunge acasa! Ea l-a acuzat de neimplicare si nu i-a mai dat cadoul.
M-am intrebat "de ce?"

Am observat ca oamenii nu fac niciodata cadouri gratuite, iar chiar daca par gratuite, nu sunt! Fiecare cadou il angajeaza pe receptor sa fie altfel decat pana atunci, iar, culmea, daca nu se va schimba, daca nu va oferi ceva in schimb, cadoul va fi regretat de emitator. E bizar!

Mi se pare ciudat sa facem cadouri care nu sunt din inima! Mi se pare incorect fata de noi insine sa nu ne bucuram de fericirea pe care le-o dam celorlalti si sa cerem, cu forta, fericire la schimb. Mi se pare o invidie pe fericirea altora. Mi se pare ca facand cadouri care nu sunt izvorate din suflet riscam sa confundam bunatatea cu egoismul.

Citeste mai mult...