luni, 26 aprilie 2010

Ipocriti 2.0

Initial aveam de gand sa scriu despre cum ma jucam eu de-a v-ati ascunselea si cu tevi de cornete in '95 prin Atheneul Roman si despre cum ridicam nori de praf cand jucam fotbal in parculetul din spatele magazinului Eva, dar m-am sucit! Am sa scriu despre ipocriti, despre cei care uita de unde au plecat, in speta despre cei care ma urmaresc sau nu pe twitter. Voi scrie despre toti utilizatorii romani de twitter.

M-a atentionat @hoinaru azi dimineata, ca a citit un post de-al lui @arhi, care detalia despre cum twitterul se transforma, treptat, intr-un cocalarism de genul hi5, fiindca nu suntem relevanti. Total adevarat! Doar ca, printre cuvintele lui observ un egoism fantastic (il gasiti in ultimul paragraf)*, care ma intriga puternic, mai ales fiindca tocmai despre asta este vorba in toata povestea asta cu twitterul, mai ales in cel romanesc: sa luminam, in limita posibilitatilor, societatea romaneasca, sa ridicam nivelul cultural al oamenilor, sa cream retele sociale mari si puternice si, cel mai important, sa facem toate chestiile astea simtindu-ne bine. Prin intalniri de genul lecturi urbane, bikewalk, letsdoitro sau "n" alte intalniri de genul acesta, care aduc un plus societatii romanesti.

In alta ordine de idei, relevanta pe twitter, despre care am fost atentionat azi dimineata, poate fi pastrata doar de cei care se axeaza pe o anumita nisha (de fapt de branduri si nu de persoane fizice), iar atat timp cat folosesti social media doar pentru multumirea ta psihica si pentru socializare, nu vei putea vreodata sa ai toate tweeturile targetate pe cei 40, 400 sau 4000 de followeri, pentru ca atunci ar insemna ca tu, la randul tau, ai un target prin acele tweeturi, ceea ce nu este cazul pentru majoritatea utilizatorilor de twitter din world wide.

Eu inteleg ca oameni ca @arhi vad twitterul ca pe un tool de marketing si de promovare si mi se pare normal sa o faca, dar se pare ca uita ca inainte de twitter a fost facebook, iar inainte de facebook a fost hi5, deci el, ca si noi, este doar un utlizator mai evoluat in materie de social media, fata de cei care vin din urma si care au tot dreptul sa intre in orice mediu si sa spuna orice le trece prin cap, pentru ca, la fel ca si noi, sunt utilizatori de internet, mai mult sau mai putin evoluati in acest domeniu.

*{ultimul paragraf} Ce trebuie sa inteleaga utilizatorii romani de twitter este ca siteul asta nu este un mediu al celor care lucreaza in online, ci un modul de socializare inter-clase sociale. Daca vreti mai mult de atat luati exemplul celor care vor sa socializeze strict pe nisa asta si folositi numai reteaua sociala Linkedin. Acolo nu va veti "lovi" (deocamdata) de "specimene" ca cele de care se fereste arhi, oameni despre care el crede ca ii vor tine departe de social media pe "oamenii cu potențial, care poate ar avea ceva de spus pe twitter, nu mai pot fi atrași în zona asta" (in speta oameni care nu si-au bagat inca banii in social media si pe care arhi ii asteapta cu nerabdare in mediul lui - poate sunt subiectiv, dar eu asta inteleg)

Eu, spre exemplu as fi vrut sa il urmaresc pe @arhi, fiindca e un blogger important in mediul online romanesc, dar, pe de alta parte, unele posturi mega-scarboase SI FARA RELEVANTA de-alea lui m-au facut sa ma abtin sa-l mai urmaresc, nu sa fac haos
.

Citeste mai mult...

joi, 15 aprilie 2010

Draga! Am sanii mici!

Intr-o zi, o sotie se plinge sotului:
- Draga, sint nemultumita ca am sinii mici.
Sotul ii raspunde:
- Ia o bucata de hirtie igienica, freac-o intre sini si in citiva ani ai sa vezi ca o sa-ti creasca.
- De unde stii? intreaba mirata sotia.
- Cu fundul a functionat, nu-i asa?

Citeste mai mult...

miercuri, 14 aprilie 2010

Muzica e fericire

Uneori mă surprind pe stradă fredonând unele dintre melodiile mele preferate, care, într-un mod inedit, se potrivesc "mănusă" cu vremea de afară, cu respectiva perioadă a anului sau, de cele mai multe ori, cu starea spirituală pe care mi-a adus-o un eveniment recent intâmplat.

E plăcut să realizezi că ai avut, chiar si pentru câteva secunde, momente de visare totală, momente în care nu ai fost nimic altceva decât un emiţător de energie pozitivă pentru toţi cei care te-au observat sau, mai mult, pentru cei care în acele momente s-au gândit la tine. Acelea sunt secundele in care elasticul energiei pozitive se întinde şi se întinde până când, brusc, realizezi, puţin jenat, că timp de câteva secunde sau poate chiar minute ai cantat pe stradă, printre oameni, pe bulevard, sub soare, aşa cum poate alţii nu o vor face niciodată. Atunci elasticul revine, într-o karma mai mult decât evidentă şi toată energia pe care ai emanat-o în ultimele clipe se întoarce! Înzecit! Doar că ciupitura nu doare, ci explodează în emoţii, trăiri şi mulţumire. Este ceea ce unii ar numi "moment de fericire"!

Astăzi, cu toate că nu am în plan să ajung la mare de 1 mai, m-am "prins" murmurând, într-un moment de acest gen, melodia Vino sa visam sub apa. Am realizat, din nou, că în ciuda faptului că sunt departe de a-mi atinge ţelurile, sunt un om fericit!

Citeste mai mult...

luni, 12 aprilie 2010

Urasc sforaitul!

Pot sa incerc sa adorm oricat de tare, dar daca cineva sforaie langa mine sunt pa! Nu pot sa adorm oricat as incerca. Nu numai ca nu ma pot calma pentru somn, dar ma si enervez. Simt cam aceeasi senzatie pe care mi-o dau bormasinile sau ciocanele de snitele la 8-9 dimineata, in weekend. Ma seaca si uit ca mi-am promis ca sunt si voi fi plin de bunastare. Injur in gand si simt cum mi se incalzesc tamplele. Fierb la foc mic!

Ai doua scuze, ca om, sa sforai: sa fii beat sau sa fii foarte obosit, si, daca vreunul dintre acestea este motivul sforaitului, nu te vei supara pentru ca te-am trezit, fiindca pur si simplu vei uita(atunci cand esti beat sau foarte obosit nu mai tii minte nimic din timpul noptii. It's a fact!).

Totusi, daca nu esti beat, nu esti nici foarte obosit si ai ajuns sa dormi cu mine in camera, ia-ti adio de la sforait... sau de la somn! De fiecare data cand voi fi trezit de sforaitul tau, vei fi si tu trezit de zgaltaielile mele.
Sunt ingaduitor, totusi, cu cei care sforaie cand dorm pe spate. Pe astia, de regula, daca reusesti sa-i convingi sa doarma pe-o parte, se opresc din sforait, dar restul... Restul sunt, clar, sforaitori de meserie, nu-i poti opri decat daca ii zdruncini sanatos. Aia sunt genul de oameni pe care partenerul de viata chiar ii iubeste, pentru ca, sa treci noapte de noapte prin asa ceva, este prea mult. Doar dragostea suprema poate topi simfoniile grohaite ale unui sforaitor.

Apropo de asta, mai sunt aia care merg dupa principiul "Eu cand vreau sa sforai, fluier!". Stiti genul? Pfiiuuu! Pfiiuuu!

Citeste mai mult...

marți, 6 aprilie 2010

La multi ani, mie!

Astazi implinesc 1 an de cand sunt nefumator. E ziua mea (personala) de glorie, ziua pe care acum un an am nominalizat-o ca fiind "momentul in care voi fi cu adevarat nefumator".
Sunt fericit ca am rezistat tentatiilor, care au aparut la fiecare bere, dupa fiecare masa si dupa fiecare partida de sex (de fapt nici inainte nu fumam dupa sex, dar da bine la partea artistica), reusind, astfel, sa strang 365 de zile de prezenta in societatea nefumatoare.

In alta ordine de idei, am descoperit multe chestii de cand m-am lasat de fumat. In primul rand am descoperit cat de multi dintre prietenii mei sunt nefumatori, uneori realizand ca stau cu 12-15 oameni la masa, toti nefumatori. Alea sunt unele dintre momentele pentru care merita sa te lasi de fumat. Te simti bun. Te simti natural. Atunci stii cat de tare ii deranjai pe restul cand iti aprindeai o tigara.
De asemenea, exista si niste mituri pe care le lamuresti o data ce te lasi de fumat, printre care povestea conform careia atunci cand te lasi de fumat incepi sa te-ngrasi, si te ingrasi, si te ingrasi si mai tare, pana cand iti dai seama ca ai gresit lasandu-te de fumat. Mi-as fi dorit sa fie adevarat, fiindca pe mine nu se pune nimic, oricat m-as ospata, insa nu e... Sunt la fel de "scandura" ca si anul trecut si probabil ca la fel de (hai sa nu ne mai vaitam) suplu ca si anul viitor, asa ca cei care pun ingrasatul pe umerii lasatului de fumat sunt niste lenesi.

As putea sa va spun si despre sutele de euro pe care le poti sparge altcumva dupa ce te lasi de fumat, despre gama de fete mai sociabile decat inainte, despre mirosul hainelor, despre mirosul respiratiei si despre multe alte chestii pozitive rezultate o data cu lasatul de fumat, dar ma rezum in a va spune ca lasatul de fumat este un lucru pozitiv, iar asta este cel mai important lucru al prezentului.

Citeste mai mult...

joi, 1 aprilie 2010

1 aprilie

Nu stiu cat de proasta a fost gluma, dar de 1 aprilie, adica astazi, mi-am schimbat datele pe facebook. Mi-am pus data de nastere ca fiind astazi, in ton cu "sarbatoarea": April's fool, gen.

Am primit aproape la fel de multe urari ca de ziua mea, ba mai mult, unii dintre ei mi-au urat chiar a 2-a oara, cu toate ca ziua mea, cea reala, a fost acum o luna si o saptamana...
... mi s-a parut dragut:)

In alta ordine de idei, 1 aprilie nu a fost tocmai o zi linistita emotional:
Metrorex m-a blocat intre Eroilor si Izvor, a stins luminile si a dat drumul la fum, iar calculele m-au facut sa realizez ca de 1 mai o sa lucrez, fapt care m-a facut sa ma gandesc ca oricum aveam indoieli fata de mersul la mare de anul asta.

Citeste mai mult...