miercuri, 23 septembrie 2009

De ce e cool sa fii geek!

Eu nu mă consider şi nici nu mi-ar plăcea să fiu geek, dar îi apreciez şi cred că este o certitudine că era următoare, cea post-houseri&clubberi, este Era Geek Wannabes. O să fie la modă să fii geek, dacă nu cumva moda a venit deja.

Totuşi, aflându-mă undeva la graniţa dintre geeks şi golani (îmi dau seama de asta pentru că geekşii mă fac vagabond, iar "bagabonţii" mă fac geek), e destul de ciudat să fiu martor la metamorfoza asta, pentru că cei care deunăzi erau caracterzaţi ca fiind nişte ciudaţi şi nişte neadaptaţi au început să formeze comunităţi din ce în ce mai vaste şi, evident, mai complete.

Deci hai să clarificam de ce e cool să fii geek, cum au reusit geekşii să treacă peste complexul de a fi geek şi, de asemenea, despre cum au reuşit ei să transforme acest complex într-o calitate.
  • Geekşii au o cultură generală mult mai dezvoltată, iar acum, chiar dacă târziu, la 20 de ani după des-cretinizare, cultura este o necesitate. Nu se mai pot face bani uşor din "combinaţii", fără să existe riscul iminent de a face ani grei de puşcărie, iar cei care încă mai fac bani mulţi prin muncă, nu au timp să se încadreze în vreo comunitate de genul celor trecute.
  • Grupurile de geekşi sunt grupuri agreate şi încurajate de părinţi, astfel încât grupurile sociale de acest gen sunt de bun augur, chiar dacă şi ei, ca şi restul tinerilor, fumează iarbă, fac sex neprotejat sau se îmbată peste măsură.
  • Geekşii sunt obişnuiţi să fie priviţi ca fiind nişte ciudaţi, astfel încât îşi trăiesc viaţa fix aşa cum simt, se îmbracă exact aşa cum simt, etc, fără ca privirile celorlalţi să le deranjeze bunăstarea. Astfel, nu exista blocaje, iar dezvoltarea lor spirituală este în continuă creştere.
  • Geekşii sunt oameni buni. Sunt oameni care ştiu ce înseamnă să fii respins, iar asta îi face să fie adevăraţi magneţi pentru alţi tineri, grupurile lor dezvoltându-se mult mai uşor şi mai rapid.
  • Geekşii sunt mult mai deschişi către new media şi new technology, iar cum internetul şi gadgeturile sunt domeniile care se dezvoltă cel mai tare, ei merg o dată cu valul şi comunităţile lor cresc, de asemenea, o dată cu evoluţia noilor trenduri.
Astfel, dacă până la mijlocul anilor '90 rapperii erau the trend, iar în anii din jurul începutului de secolul maneliştii "rupeau topurile", clubberii, care încă se mai zbat să stea în frunte, vor fi încet, încet detronaţi de noul trend: "trendul de a fi geek".
Atenţie! Geekşilor s-ar putea să nu le mai placă să fie geekşi atunci când majoritatea va fi, şi ea, tot geek.

Citeste mai mult...

marți, 22 septembrie 2009

Luati pruna-n gura pentru Costi Ionita?!

Mai nou vorba mea preferată este "ţărămbete" şi astăzi am găsit definiţia perfectă a cuvântului ăsta: Mădălin Ionescu.
Căcăciosu' ăsta a vrut, astă seară, să facă o emisiune reuşită şi să-i găsească gagică lui Costi Ioniţă, dar nici "artistul" şi nici fetele invitate în platou nu au gustat ideea.

Fiecare fată avea câte un bol în mână! Cu frişcă, gem, prune, deci pentru toate genurile, aşa că ce s-a gândit ţărămbetele să zică?
"Hai fetelor! Care luaţi o prună-n gură pentru Costi Ioniţă? Ce? N-aţi mai luat o prună-n gură până acum?" şi a ţinut-o aşa până a înţeles că nimeni nu-i gustă gluma, nici măcar consătenii lui.

Aş da orice să aibă şi ţăranu' ăsta o fiică, frumoasă ca fetele alea din platou, şi să păţească la fel, poate îşi dă şi el seama că a fi necioplit e o calitate doar la el in sat!

Citeste mai mult...

luni, 21 septembrie 2009

Miracole! They keep Happening!

Am o presimţire că w-endul viitor câştig la Loto. Ba mai mult, postul ăsta o să mă transforme într-un miliardar care, pe deasupra, citeşte şi viitorul. Important e să nu uit să pun bilete! Asta-i neapărat!
Pe lângă faptul că am presentimentul ăsta, facts are everywhere! Se întâmplă numai lucruri incredibil de frumoase. Bine... mai puţin faptul că sunt răcit ţăndări.
Dar totuşi, dacă nu răceam, cum mai stăteam acum în casă să scriu şi, mai mult, cum s-ar fi intâmplat una dintre minuni? Cum aş fi aflat că există o serie nouă din The Tudors, serialul care m-a dus, pentru 2 săptămâni, iarna trecută, direct în secolul XVI? Whew, bine c-am răcit!
Ca să nu mai zic de a doua minune, o minune minunată chiar! Săptămâna trecută am fost să plătesc o rată la bancă şi... ghici ce! Mi-a zis nenea ăla că nu mai trebuie bani, că am terminat de plătit creditul! Ohh, nu-mi venea să cred!
E clar, this is my time of year! My time, vă zic!

Citeste mai mult...

vineri, 18 septembrie 2009

I've got a feeling! The coolest Flash Mob!

miercuri, 16 septembrie 2009

Cum arata Google ca om! Human Google!

Ma uitam mai devreme la wordcamp si era o tanti, tare simpatica si timida (genul meu de fetish), care spunea cum face ea SEO si cum ii spune ea lui Google despre cum sa o afiseze si cum e Google si ce face el, ca si cand Google ar fi un nene, la fel cum este ea o tanti (sa nu intelegeti ca o desconsider pe domnisoara. A avut o prezentare nota bene!).

Ma rog! Una peste alta n-am mai inteles nimic din prezentare, fiindca in capul meu, printre job si vocea domnisoarei, a inceput sa se modeleze o silueta a Gogului, silueta care arata exact ca prietenul lui Will Smith din I Robot si care era, evident, cum altfel decat Verde, Galben, Rosu si Albastru (ma gandeam sa ii zic Vegaroa, pueril nu?), dar care arata misto, chiar misto rau! Funky asa...
As fi vrut sa-l desenez eu pe Gogu, asa cum l-am vizualizat, dar nu am niciun fel de talent designericesc, asa ca pot sa-l pastrez decat in minte.

Nu va provoc sa incercati sa-l desenati voi, pentru ca voi inca nu existati, dar sper ca atunci cand o sa fiu celebru fanii mei vor citi toate posturile blogului meu si imi vor trimite desenul, ca sa ma impresioneze.

Bonus: La urmatorul bal mascat o sa ma-mbrac in Google! Sa nu furati ideea!

Citeste mai mult...

joi, 10 septembrie 2009

Banc bun!

Un lucrator la Cola vine dintr-o misiune de promovare a bauturii in Orientul Mijlociu.
- Si, ai avut succes prin Arabia?
- Mmm, nu prea...
- Pai ce s-a intamplat?
- Pai una la mana nu stiam limba araba, si m-am decis sa o promovez prin trei postere...intr-unul era un tip mergand prin desert, lesinat de sete..al doilea il infatisa in timp ce bea Cola..iar al treilea arata un om complet relaxat
- Aa, pai o idee foarte buna, cum de nu ai avut succes?
- Dupa ce ca nu stiam limba, nu stiam nici faptul ca arabii citesc de la dreapta la stanga...

Citeste mai mult...