miercuri, 23 septembrie 2009

De ce e cool sa fii geek!

Eu nu mă consider şi nici nu mi-ar plăcea să fiu geek, dar îi apreciez şi cred că este o certitudine că era următoare, cea post-houseri&clubberi, este Era Geek Wannabes. O să fie la modă să fii geek, dacă nu cumva moda a venit deja.

Totuşi, aflându-mă undeva la graniţa dintre geeks şi golani (îmi dau seama de asta pentru că geekşii mă fac vagabond, iar "bagabonţii" mă fac geek), e destul de ciudat să fiu martor la metamorfoza asta, pentru că cei care deunăzi erau caracterzaţi ca fiind nişte ciudaţi şi nişte neadaptaţi au început să formeze comunităţi din ce în ce mai vaste şi, evident, mai complete.

Deci hai să clarificam de ce e cool să fii geek, cum au reusit geekşii să treacă peste complexul de a fi geek şi, de asemenea, despre cum au reuşit ei să transforme acest complex într-o calitate.
  • Geekşii au o cultură generală mult mai dezvoltată, iar acum, chiar dacă târziu, la 20 de ani după des-cretinizare, cultura este o necesitate. Nu se mai pot face bani uşor din "combinaţii", fără să existe riscul iminent de a face ani grei de puşcărie, iar cei care încă mai fac bani mulţi prin muncă, nu au timp să se încadreze în vreo comunitate de genul celor trecute.
  • Grupurile de geekşi sunt grupuri agreate şi încurajate de părinţi, astfel încât grupurile sociale de acest gen sunt de bun augur, chiar dacă şi ei, ca şi restul tinerilor, fumează iarbă, fac sex neprotejat sau se îmbată peste măsură.
  • Geekşii sunt obişnuiţi să fie priviţi ca fiind nişte ciudaţi, astfel încât îşi trăiesc viaţa fix aşa cum simt, se îmbracă exact aşa cum simt, etc, fără ca privirile celorlalţi să le deranjeze bunăstarea. Astfel, nu exista blocaje, iar dezvoltarea lor spirituală este în continuă creştere.
  • Geekşii sunt oameni buni. Sunt oameni care ştiu ce înseamnă să fii respins, iar asta îi face să fie adevăraţi magneţi pentru alţi tineri, grupurile lor dezvoltându-se mult mai uşor şi mai rapid.
  • Geekşii sunt mult mai deschişi către new media şi new technology, iar cum internetul şi gadgeturile sunt domeniile care se dezvoltă cel mai tare, ei merg o dată cu valul şi comunităţile lor cresc, de asemenea, o dată cu evoluţia noilor trenduri.
Astfel, dacă până la mijlocul anilor '90 rapperii erau the trend, iar în anii din jurul începutului de secolul maneliştii "rupeau topurile", clubberii, care încă se mai zbat să stea în frunte, vor fi încet, încet detronaţi de noul trend: "trendul de a fi geek".
Atenţie! Geekşilor s-ar putea să nu le mai placă să fie geekşi atunci când majoritatea va fi, şi ea, tot geek.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire