joi, 7 ianuarie 2010

#Tipare Romanesti

Apropo de hashtagul #cliseeromanesti, care circula de cateva zile pe twitter, mi-am amintit de perioadele imediat de dupa 2000 de #tipareromanesti in care tot romanul tanar era la fel. Fie ca era stilul manelist, atunci la moda sau fie ca erau actiunile prin care confirmai, tie si celor din jur, ca esti din inalta clasa a societatii din care faci parte, existau moduri de tiparizare a societatii.

Mai tineti minte puloverele maneliste? Ar fi tare sa nici nu va fi dat seama ca erau maneliste! Oh, ce vremuri! Erau chiar impartite pe categorii. Culorile admise erau doar negru, rosu si alb si erau de 3 feluri: foarte manelist, mediu manelist si putin manelist.

Cele de foarte manelist era obligatoriu sa fie rosii, cu una sau doua dungi negre sau albe, orizontale sau paralele pe piept. De regula erau asortate cu blugi albastri, albastru marin, si pantofi negri cu bot lung si plat. Totusi, daca manelistul era genul sport era musai ca adidasii sa fie albi. Mai stiti adidasii Mike?
Puloverele de manelist mediu au fost cele mai la moda si le gaseai peste tot. La Club A, la Maxx sau la Pui de urs. Oriunde te intorceai nu aveai cum sa nu vezi unul. Erau omniprezente si... negre. Negre cu dunga rosie pe piept. Ii dadeau o nuanta interesanta cartieristului clasic, genul la care aspira toata lumea. Se asortau tare de tot cu geaca subtire de piele si cu pantofii negri, proaspat lacuiti.
Pe ultimul loc al puloverelor manelistice se claseaza puloverele negre cu dungi doar pe maini. Acele pulovere spuneau cumva ca respectivul nu se vrea a fi ca restul lumii, ca este diferit si special, chiar daca si el este, in adancul inimii, in respectiva categorie sociala.

Am cautat poze cu puloverul meu din 2000-2001, care facea parte din segmentul 2 manelistic, dar nu am gasit nimic. Poate ma ajuta cineva cu vreun link simpatic:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire