sâmbătă, 26 decembrie 2009

Samsung IMAX - Avatar

Am vazut Avatar acum cateva zile la noul, celebrul, scumpul, ravnitul si impresionantul Samsung IMAX, de la AFI.
Initial aveam de gand sa vad filmul acasa, la mine-n pat, ca tot userul roman (hotz) de internet, dar toata lumea mi-a zis ca acasa n-are nici macar 10% din efectul pe care-l are IMAX.
Dupa ce am sunat la mall si mi-au zis ca au rezervat pana la sfarsitul anului m-am hotarat sa nu ratez filmul in seara respectiva si m-am dus, cu 30 de minute inainte de inceperea filmului, la casa, rezervarile anulandu-se daca pana la momentul respectiv nu se prezinta oamenii sa-si ia biletele.

Dupa un val de "cate bilete mai sunt?", "doar 20", "le iau eu", "ba eu", ca la bursa, la casele cinematografului, vad ca cel din fata mea urma sa cumpere 2 dintre ultimele 4 bilete si-mi dau seama ca la o alta casa se vor da si celelalte doua, asa ca Tzip: "4 bilete. Vrea 4 bilete", catre casierita, facand-o practic, instinctiv, sa le blocheze si pe ultimele doua.:) Eram fericit!
I-am dat omului jumatate din suma pe care trebuia sa o plateasca, mi-am luat biletele si am intrat la film, dar...
Surpriza! Locurile mele erau in randul 1 si in randul 3, deci la distanta, insa chiar daca m-am conformat si am stat la distanta de prietena mea, mi-am dat seama ca n-o sa putem vedea filmul in halul ala.

In primul rand al cinematografului (cel putin in primul) ochelarii nu cuprind tot ecranul, care oricum este prea mare pentru a putea macar sa incerci sa-l vezi pe tot, iar subtitrarea este compusa din doua bucati identice, care se suprapun si care-ti dau impresia ca esti foarte foarte ametit, senzatie care dupa scoaterea ochelarilor se adevereste intr-un mod extraordinar.
Surprinzator in randul 3 ramasese un loc liber exact unde imi trebuia mie, asa ca am ales sa ma mut acolo, dar, daca panorama era mai buna, subtitrarea era de aceasi proasta calitate, iar dupa doua minute, asemenea televiziunilor mari, filmul s-a oprit exact cand era mai interesant si s-au aprins luminile: "Ne cerem scuze... remediem in 5 minute". 5 minute care s-au transformat, subit, in 1 minut, pentru ca m-am intors imediat cu popcorn si suc, iar filmul incepuse de ceva timp.

Atunci mi-a venit in minte replica unui prieten, la fel de nemultumit dupa experienta primelor randuri: "m-am mutat pe scari, ma! m-am pisat pe ei", asa ca mi-am luat prietena de mana si, ca doi porumbei pe o ramura, ne-am asezat sus pe scari, dupa parlamentari in soapta cu "stewarzii" din cinematograf.

Incepand de-aici, chiar daca subtitrarea era tot vraiste, filmul mi-a priit. Super productie, cu super scenariu si cu super interpretare. Recomand cu toata caldura Avatar la IMAX, atat timp cat locurile sunt cat mai sus in sala. Este mult diferit fata de 3d-ul obisnuit.

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

multumim

26 decembrie 2009 la 23:38  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire