joi, 26 noiembrie 2009

Icosaedru Trunchiat (Truncated Icosahedron)

Pe cat de tare mi-a placut fotbalul, pe atat de putin mi-a placut geometria (la momentul respectiv). Totusi, imi dau seama cat de usor m-ar fi putut "agata" dom' profesor daca ar fi vrut sa ma invete matematica de olimpiada.
Chiar daca pentru multi dintre voi truncated icosahedron sau icosaedru trunchiat era dinainte de acest moment echivalentul formei geometrice a "mingei cu petice", pentru mine denumirea asta a fost un factor necunoscut pana azi. Facea parte din categoria lucrurilor pe care nici macar nu stiu ca nu le stiu, asa ca nu ma deranja in niciun fel existenta sau, mai bine zis, inexistenta ei.

Dintr-o cautare in alta, nu mai stiu exact cum, am ajuns pe google images, cu o minge in fatza, numita astfel, iar dupa cateva secunde de minunare, fericit de proaspata descoperire, m-am dus "tinta" in wikipedia, care mi-a largit (inchis la loc) si mai tare orizonturile "mingei", gen:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Nici eu nu stiam din astea... Si am terminat matematica...

27 noiembrie 2009 la 13:38  
Blogger Unknown a spus...

cu siguranta profesorii nostri erau indeajuns de superficiali asa incat, sa gaseasca metode prin care sa capteze interesul tau pt geometrie,era o bataie de cap in plus sau poate ca unii dintre profesori nici macar nu sunt in stare sa iasa din tiparele lor. Asa ca ....obisnuiestete sa traiesti cu mai putine geometrie

30 noiembrie 2009 la 12:57  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire