miercuri, 2 decembrie 2009

Controlarea maselor

In afara de faptul ca mi-e sila de situatia in care se afla politica romaneasca, chiar daca nu sunt un impatimit al subiectului, sunt uimit cand vad in ce fel pot unii sa controleze masele, prin niste strategii vechi de cand lumea, dar pe care lumea nu reuseste sa le desluseasca.
Sa ne intelegem de la inceput ca apreciez in aceeasi masura si Antena 3 si Realitatea si ca nu sunt fan infocat al televiziunilor de stiri, dar mai arunc, din cand in cand, cate-o privire. Asa...

Pe facebook si twitter am observat, in ultimele 2 zile, o campanie puternica, prin care ziua de 3 decembrie este Ziua Anti-Realitatea, Ziua in care nu bate Vantu, ziua in care Vantu zice "Te uiti si castig", etc.
Eu stiu ca "hotzu striga hotzu" este cea mai buna "intrebare" pe care trebuie sa ti-o pui in campanii (mai ales daca ele sunt electorale) si, chiar daca este Vantu mogul rau sau nu, campania asta impotriva Realitatea nu a pornit de la niciun om de rand, ci, evident, de la concurenta.

De ce nu este ziua anti-Antena3? Si Voiculescu e mogul si de el zice lumea ca e mogul rau si Antena 3 e tot impotriva lui Basescu. Nu vi se pare deloc ciudat?
Pe mine ma intriga extraordinar cand vad, la fel ca in peluzele de pe stadioane, gloate de oameni, mai valorosi sau mai putini valorosi pentru mine, care se comporta exact ca turmele ciobanasilor si care cred ca primul acuzat este, obligatoriu, si singurul vinovat.
Astfel, trebuie sa intelegeti ca nu faceti altceva decat sa le faceti campanie gratuita "celorlalti", fie ca "ceilalti" sunt Antena 3, Realitatea, Geoana, Basescu, Steaua, Dinamo, etc., pentru care, in alta situatie, nu ati avea nici cel mai mic respect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire