marți, 6 aprilie 2010

La multi ani, mie!

Astazi implinesc 1 an de cand sunt nefumator. E ziua mea (personala) de glorie, ziua pe care acum un an am nominalizat-o ca fiind "momentul in care voi fi cu adevarat nefumator".
Sunt fericit ca am rezistat tentatiilor, care au aparut la fiecare bere, dupa fiecare masa si dupa fiecare partida de sex (de fapt nici inainte nu fumam dupa sex, dar da bine la partea artistica), reusind, astfel, sa strang 365 de zile de prezenta in societatea nefumatoare.

In alta ordine de idei, am descoperit multe chestii de cand m-am lasat de fumat. In primul rand am descoperit cat de multi dintre prietenii mei sunt nefumatori, uneori realizand ca stau cu 12-15 oameni la masa, toti nefumatori. Alea sunt unele dintre momentele pentru care merita sa te lasi de fumat. Te simti bun. Te simti natural. Atunci stii cat de tare ii deranjai pe restul cand iti aprindeai o tigara.
De asemenea, exista si niste mituri pe care le lamuresti o data ce te lasi de fumat, printre care povestea conform careia atunci cand te lasi de fumat incepi sa te-ngrasi, si te ingrasi, si te ingrasi si mai tare, pana cand iti dai seama ca ai gresit lasandu-te de fumat. Mi-as fi dorit sa fie adevarat, fiindca pe mine nu se pune nimic, oricat m-as ospata, insa nu e... Sunt la fel de "scandura" ca si anul trecut si probabil ca la fel de (hai sa nu ne mai vaitam) suplu ca si anul viitor, asa ca cei care pun ingrasatul pe umerii lasatului de fumat sunt niste lenesi.

As putea sa va spun si despre sutele de euro pe care le poti sparge altcumva dupa ce te lasi de fumat, despre gama de fete mai sociabile decat inainte, despre mirosul hainelor, despre mirosul respiratiei si despre multe alte chestii pozitive rezultate o data cu lasatul de fumat, dar ma rezum in a va spune ca lasatul de fumat este un lucru pozitiv, iar asta este cel mai important lucru al prezentului.

4 comentarii:

Anonymous Laur a spus...

La multi ani, Alex!
Ca sa iti poti da seama cat de bine este sa stai o noapte intreaga printre sute de oameni "nefumatori" (prin lege) iti doresc sa mergi o seara intr-un club din Londra!
A doua zi vei avea hainele la fel de aerisite de parca ai fi fost in gradina botanica, nu in club...
Merita fiecare banut senzatia asta!

6 aprilie 2010 la 17:31  
Blogger Cristina a spus...

La multi ani Alex! Sunt mandra de tine! :)

7 aprilie 2010 la 15:31  
Anonymous Corneliu a spus...

Eu sunt nefumator si apreciez "nefumatorismul". Dar un fost fumator care a practicat abstinenta un an e tare. La multi ani, Alex!

PS. Oridecateori comentez la cineva pe blogspot.com imi aduc aminte de vremea cand foloseam si eu platforma asta, lucru care a incetat acum un an si vreo doua luni. Tu cand ai de gand sa treci odata pe wordpress?.. :))

8 aprilie 2010 la 13:31  
Anonymous alex cirstea a spus...

Multumesc:)
Corneliu inca nu sunt un "blogger de fiecare zi" si nici nu cred ca voi fi in curand unul, asa ca platforma nu e principala mea problema. Totusi, cand voi incepe sa scriu mai des, probabil ca o sa ma mut pe wordpress, asa cum imi tot recomanda www.laurentiuserban.ro ... prietenul care se agita, din cand in cand, cu blogul meu. Probabil ca tot atunci nu ma voi mai zgarcii si imi voi cumpara si eu un domeniu:)

12 aprilie 2010 la 02:42  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire