luni, 14 februarie 2011

Happy Valentine's Day!

Ca sa stabilim inca de la inceput, mie imi place Valentine's Day si o sarbatoresc (de fiecare data cand am ocazia), pentru ca asa am fost educat inca din scoala primara, acolo unde profilul pe care l-am urmat, engleza, m-a educat ca aceasta este o sarbatoare normala, plina de fericire si generozitate.

Exista mai multe genuri de contestatari ai Valentine's Day, printre care "Nationalistul", "Invidiosul" si "Nepasatorul".

Voi incepe cu "Haterul Nationalist", acolo unde ii includ pe dragii mei Mircea Mester si Matei Dura, acel gen de om care spune ca Valentine's Day este o mizerie de sarbatoare importata si ca un roman adevarat ar trebui sa tina la traditie si sa sarbatoreasca, asa cum e normal, Dragobetele, adevarata zi a indragostitilor.
In mod normal, chiar daca nu le-as da dreptate, i-as intelege, pentru ca eu am fost indoctrinat de mic, insa, de cele mai multe ori, genul asta de om n-a sarbatorit niciodata nici Dragobetele (cred ca Mester il sarbatoreste, dar Matei sigur nu), ba mai mult, este genul de om care ar emigra maine, daca ar fi posibil, in timp ce ar fredona, cu drag, versurile "Nu ne-am nascut in locul potrivit". Deci, halal nationalist. Doar hater.

"Haterul Invidios", despre care am vorbit si atunci cand s-a revoltat asupra Zilei Nationale, este acel gen de om care ar vrea sa sarbatoreasca, dar n-are cu cine, asa ca invidia pe faptul ca altii se pot bucura de un altfel de moment il face sa devina un aprig contestatar, un protestatar care se va alia cu orice gen de hater, doar pentru a demonta sarbatoarea, insa care, intr-un final, se va trezi singur intr-o lume in care toata lumea isi vede de treaba si in care el a cazut in penibil.
De asemenea, este genul de om care asociaza Dragobetele cu o sarbatoare care ar trebui pastrata doar in memoria bunicii.
In categoria asta ma voi feri sa includ vreo persoana cunoscuta, pentru ca ar insemna sa jignesc pe cineva, iar nu asta e scopul acestui post.

"Haterul Nepasator" este, dupa parerea mea, cel mai indreptatit sa dispretuiasca Valentine's Day. Este omul care pur si simplu nu este interesat de sarbatoarea asta, este dispus sa o ignore, insa se revolta atunci cand lumea din jur il asalteaza, propunandu-i sa o sarbatoreasca.
Nu stiu pe cine sa includ la categoria asta, insa voi risca putin si-l voi include pe Piticu, dupa ce ieri, pe buna dreptate, s-a plans de faptul ca s-a saturat de aplicatiile de Valentine's Day, de care nu stie cum sa se mai eschiveze.

Eu, chiar daca nu inteleg, nu agreez, urasc sau hulesc o sarbatoare, ma voi feri sa fac public asta, macar dintr-un singur motiv: E urat sa ii strici unui om un moment de fericire, oricat de pueril, nebunesc sau irelevant este. Sleep on it!

Happy Valentine's Day!


10 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

in primul rand valentines gay day asta nu e o sarbatoare romaneasca, e importata si daca tot e "cool" in-afara hai s-o facem si la noi, iar tot ce e romanesc si frumos este dat la o parte, a se vedea starea in care a ajuns Romania. Sunt hater la tot ce e nasol!

14 februarie 2011 la 15:22  
Blogger alexymsg a spus...

Dear @Anonim, si Dragobetele e frumos. Eu voi folosi orice sansa de a ma simti bine. Daca tu folosesti orice sansa de a te enerva, nu se supara nimeni.
Cu cat sunt unii mai suparati, cu atat sunt altii mai fericiti. Deci, Karma zice ca atat timp cat tu o iti dezvolti capacitatile de hater, la fel de mult o sa-mi dezvolt eu capacitatea de a fi full of joy.

14 februarie 2011 la 15:34  
Anonymous Anonim a spus...

Cum adica "hater nationalist" sau "hater indivios" ? Exista mai multe tipuri de hateri ? Eu zic ca exista un singur tip "hateri" si-atat. Muie lor, "haterilor" :))

14 februarie 2011 la 15:40  
Anonymous Dana A. a spus...

Daca n-o sarbatoresc (pentru ca nu imi place, nu dintr-un alt motiv), nu ma revolt si nici nu ma agit, si-i las pe oameni sa sarbatoreasca in luna si-n stele, si-ntr-adevar sunt nepasatoare, tot hater ma numesc?

14 februarie 2011 la 16:07  
Blogger alexymsg a spus...

@dana, nu, sigur ca nu :) cel putin nu din punctul meu de vedere...

14 februarie 2011 la 16:14  
Anonymous Dana A. a spus...

Na, bun atunci. Sa ai o zi frumoasa, indiferent cum ai sarbatori-o. :p

14 februarie 2011 la 16:18  
Anonymous Alina a spus...

Cel mai mult din postul tau imi place melodia:D
Ma incadrez la nepasatori sa zicem, dar mananc o bomboana in forma de inimioara, ca din astea le-am luat mireselor mele:P
Have a Happy Valentine's Day!

14 februarie 2011 la 19:18  
Blogger Unknown a spus...

Imi place tare mult cum ai scris. Eu anul asta sunt la categoira hater nepasator, dupa ce vreo doi ani la rand am sarbatorit plecand cu aparatul de gat si vanand anticariate din care sa-mi iau de fiecare Valentine's Day cate o carte. Anul asta nu am mai putut si cred ca nu am mai avut nici starea. Vreau cartea de Valentine's Day, dar nu mai am starea sa ma bucur de ea. Si nu-s invidioasa pe cei care au starea asta, ba chiar sunt happy pentru ei.

Singurul lucru care ma deranjeaza oarecum e ca sunt bombardata senzorial - la nivel de auz, vaz si reduceri, de rosu, trandafiri care au devenit noua garoafa si de declaratii de iubire mai mari si mai pasionale pentru ca e 14 februarie.

In rest imi place sa vad indragostitii tinandu-se de mana si ii privesc la fel ca in oricare alta zi. Ma enerveaza, in schimb pateticii si cei care brusc azi se casatoresc, dar in rest, din partea mea liber la dragoste si declaratii - fara comercializare as prefera :)

14 februarie 2011 la 19:27  
Anonymous andrei a spus...

in primul rand: ai avut o profa de engleza la fel de proasta ca a mea. noi teoretic invatam engleza britanica in scoli, nu americana. asa ca importatul de sarbatori americane nu isi are locul la orele de engleza.
in al doilea rand: de ce avem nevoie de o sarbatoare? indiferent de originea ei? ca sa putem iubi?

15 februarie 2011 la 15:13  
Blogger alexymsg a spus...

Andrei, iarta-mi comentariul intarziat:
"In primul rand" si englezii sarbatoresc V's Day si Halloween, importat sau nu (google it!), iar "in al doilea rand" tin sa-ti raspund intr-un fel pe care sper sa-l intelegi exact asa cum vreau sa-l transmit:

De ziua ei, incerci sa-ti faci iubita sa se simta speciala, nu? Un cadou special, o buchet de flori mai special decat cele cumparate de obicei, o tandrete sau un fetis iesit din comun, nu?
De 1 iunie incerci sa iti faci copilul sa se simta ca de ziua lui aniversara, doar ca o poate face alaturi de toti copiii, toti fiind invitati la ziua lor personala.

Asa, de Dragobete sau V's Day sarbatoresti relatia voastra. Poti sa spui ca e ziua fiecaruia dintre voi, doar ca s-a nimerit sa fie in aceeasi zi. E ca un fel de aniversare a relatiei voastre, dar, ca si in cazul Zilei Copilului, se intampla in aceeasi zi cu restul... cuplurilor.

Unele relatii se plafoneaza! Nu toti sunt in primele doua luni, doi ani sau 5 ani de relatie, ca majoritatea celor de varsta noastra, iar pentru ei asta e un eveniment prin care pot rasari din rutina.

Am vazut multe cazuri, pe twitter, in care oameni vorbeau despre parintii lor, care si-au oferit flori de V's Day, iar probabil ca, mentionand asta, pentru cei care au laudat activitatea parintilor, actul parintilor lor era ceva iesit din comun, iar asta inseamna ca, da!, V's Day este un impuls bun si prodigios si poate chiar si, cum spui tu "o sarbatoare ca sa putem iubi"

18 februarie 2011 la 02:29  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire