marți, 1 februarie 2011

Sinuciderea, un act de egoism

Ca sa o lamurim inca din primele randuri, sinucigasii sunt in primul rand egoisti! Oameni care se gandesc numai la ei si care aleg sa-i faca sa sufere pe cei care le poarta sentimente. Orice gand de sinucidere este gresit si poate fi oricand combatut printr-o discutie sincera cu un prieten care te iubeste.

Plecand de la articolul asta, cred ca exista 3 genuri de oameni (sanatosi) care se sinucid:
  1. Oameni carora le e mai frica de ceea ce va urma decat de moarte. Acei oameni care sunt atat de speriati de viitor si de neantul din orizont, incat uita ca pot cere ajutorul cuiva sau ca exista alte cai de rezolvare.
    Acestia sunt oameni care nu si-au experimentat viata pe indelete si care au sarit peste studierea (periodica a) propriei persoane de la copilarie pana la ieri! E un exercitiu excelent!

  2. Oameni care au un puseu de moment si care daca au noroc sa fie salvati Ii multumesc lui Dumnezeu ca prostia proprie nu le-a fost fatala, oameni care actioneaza instinctiv, manati de rusine, dezamagire sau frustrari.
    Acestia sunt oameni care se autosurprind coborand dintr-un apogeu sentimental si care sunt atat de nepregatiti sa urce iar in varf, incat aleg sa renunte, pentru ca le lipseste increderea.

  3. Probabil ca cea mai demna de mila grupa de sinucigasi e cea de oameni care au impresia ca vor fi transformati in martiri! Victime ale propriei gelozii sau a frustrarilor/complexelor sunt cele care pot fi salvate cel mai usor, pentru ca tot ce le lipseste sunt informatii despre cat de gresit vad lucrurile si despre cate resurse are universul care ii inconjoara.
Oricum am lua-o, da-o, invarti-o sau pune-o, sinuciderea nu are justificare. Nu tine de curaj, ci de prostie! Daca tot esti gata sa faci un drum catre necunoscut, pleaca in lume si ajuta-i pe cei la fel de deprimati ca si tine! Daca tot te sacrifici, fa-o pentru a le fi altora bine! Nu fi egoist!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire