miercuri, 26 mai 2010

3 da' bune! Serialele mele preferate!

Am fost placut surprins cand am vazut ca Toma imi paseaza o leapsa. Nu sunt obisnuit sa scriu la cerere (pe blog), dar de data asta parca mi-a centrat la fix. De mult ma gandeam sa scriu despre serialele pe care le urmaresc sau pe care le-am urmarit, insa gandul ca subiectul a fost, este si va fi abordat de toata lumea m-a facut sa sar peste.

Astfel, pe langa Sclava Isaura, Santa Barbara si Inima salbatica, filme care sunt "piatra de temelie" ale culturii mele serialicistice, o sa scriu, pe scurt despre cele trei seriale care mi-au dat dependenta, dar si cel de-al 4-lea, dar pe care inca nu mi-am luat inima-n dinti sa-l descarc.

Cel mai light dintre ele, dar doar pentru ca are doar 28 de episoade, este The Tudors, povestea la care am ajuns din intamplare, fara sa-mi fie recomandat de prieteni, internet sau tv.
Conjunctura a facut ca filmul August Rush sa mi se para minunat, iar The other Boleyn girl sa-mi trezeasca un interes special pentru viata lui Henric al VIII-lea, iar astfel, dintr-una-ntr-alta, am ajuns sa aflu ca Jonathan Rhys Meyers este actorul principal in The Tudors, chiar viata regelui.
Dupa primul episod eram deja bine "agatat" de farmecul actiunii, dragostea, gelozia, ura si invidia fiind ingrediente nemaipomenite pentru crearea suspansului de la finalul fiecarui episod. Am vazut primele doua serii (adica 20 de ep.) in numai 3 zile, iar cand a aparut a 3-a serie m-am abtinut eroic timp de 8 saptamani, pentru a-l vedea pe tot, "pe nerasuflate".
Astept cu nerabdare aparitia sezonului 4, in iunie!

Chiar daca mi se pare ca scenaristii au luat-o pe ulei de cand cu greva de la Hollywood, Lost este in continuare un serial pe care-l urmaresc cu placere, dar, trebuie sa recunosc, nu cu acelasi interes ca la inceput. Drept dovada, inca nu am ajuns la zi cu ultima serie.
Am inceput sa ma uit la Lost in iarna lui 2008. Internetul vuia cu Sawyer si Jack, iar eu, din varii motive, aveam o gramada de timp liber, asa ca l-am vazut din plapuma, pe sistemul "femeie deprimata", printre ambalaje goale de pizza, ciocolata si scrumiere pline, dar in acelasi ritm nebun, maratonistic.
Pentru cei care nu s-au apucat inca de el il recomand cu mare placere, pentru ca este aproape imposibil sa nu se regaseasca in actiunea filmului sau in caracterul vreunuia dintre personaje.

Prison Break este de departe cel mai tare film-serial pe care l-am vazut pana acum! Fiecare scena, fiecare modificare a actiunii si fiecare nou personaj iti cresc volumul de adrenalina si te fac sa te gandesti, involuntar, "Cum poate avea cineva atatea idei bune?"! Te enervezi cand ceva nu le merge bine si te agiti pentru a nu afla nimic de pe internet inaintea unui episod nou! Prison Break devine parte a vietii tale, oricat de tare ai incerca sa n-o faca. Da dependenta de la primul episod si, orice s-ar intampla extra (asta inseamna viata ta, de om normal), nu te poti tine departe de el. Michael, Lincoln, T-Bag, Sucre, Sara sau Bellik sunt doar cele mai importante dintre numele pe care le vei stii pe dinafara.

Bonus!
Urmatorul serial de care vreau sa ma apuc este Roma! Toata lumea spune ca e demential, iar eu sunt convins de asta, insa nu stiu cum as putea sa-mi mai fac timp pentru el. Nu sunt genul care sa vada un episod pe zi, iar gandul ca voi pierde iar cate 2-3 ore pe care nu le am la un film ma sperie fantastic!

Pentru ca sunt mai mult twitter decat blogger, le voi pasa leapsa ultimelor persoane care mi-au dat reply! Asadar: Mache, Aiurea si Diana Stoleru

4 comentarii:

Anonymous Corneliu a spus...

Prison Break e superb rau de tot. Daca si taica-miu l-a urmarit cu sufletul la gura sa vada ce se mai intampla cu Sara si Michael in "prison berc", inseamna ca e chiar tare!

Al doilea pe care l-as numi fara ezitare e Alien. L-am vazut de vreo 3 ori cap coada fara sa ma plictisesc in mai putin de 2 ani.

Imi mai vine in minte Mumia, dar poate nu se ridica la acelasi nivel. Am auzit si de Lost dar niciodata nu am apucat sa vad vreun episod macar, doar doar m-o prinde. Insa am auzit ca e luuung, si devine si diluat spre sfarsit, ca orice serial comercial... si nu stiu daca o sa il vad.

4 iunie 2010 la 15:44  
Anonymous locke a spus...

Oho, Prison Break, eram obsedata de serialul asta! Prima si a doua serie ca pe urma m-am plictisit. La fel si cu Lost.
Daca Prison Break se termina dupa a doua serie, era cel mai misto serial ever.

11 iunie 2010 la 12:21  
Blogger adleras a spus...

Roma e super tare :D pacat ca sunt doar 2 sezoane...am inteles ca este posibil sa apara al treilea. Alte seriale care imi plac sunt Dexter si Californication (merita sa le vezi)

12 iunie 2010 la 15:59  
Blogger Shirubia a spus...

Nu imi vine sa cred ca printre ele nu se afla si Friends! :(

26 septembrie 2010 la 12:48  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire