miercuri, 11 noiembrie 2009

Nenorocite momente, Frumoase amintiri!

Aseara m-am intalnit pe strada cu profesorul meu de matematica din clasa a VI-a. Trecea intamplator prin fata curtii mele si nu m-am putut abtine sa-l salut: "Sa traiti dom'profesor", i-am zis, provocandu-i o rotire brusca la 90 de grade si un zambet, pe cat de artificial pe atat de simpatic. Profesorii au calitatea asta: zambesc frumos chiar si atunci cand o fac fals.
Mi-a fost profesor doar doi ani, dar mi-a ramas in minte la fel ca profii de istorie* si matematica* din liceu (* a se citi corigente pe vara) . Astia-s oamenii care mi-au oferit corigente memorabile. Nenorocite momente, Frumoase amintiri!

In clasa a VI-a, deci la 12 ani, nenea asta m-a lasat cu media 4 pe al doilea trimestru, dupa ce pe primul scosesem, cu chiu si vai, un 5. Evident ca in trimestrul al treilea aveam un 4 si 4-n teza, asa era moda atunci: "livin' on the edge". In final am mai luat un 6 (parca), s-a rotunjit media, si am ajuns fara corigenta pe vara in clasa 7-a.
Totusi, de-atunci stiu clar: "Cateta la patrat plus cateta la patrat egal cu ipotenuza la patrat"... si tot atunci m-a apucat si de fumat. (oh ce vara linistita am avut)

Mai tarziu, in liceu, am evoluat in materie de corigente. Am experimentat corigentele pe vara. Istoria si matematica intr-a 9-a si din nou matematica intr-a 11-a mi-au consumat luni intregi de vara. Totusi, le-am recuperat in timpul anului scolar.

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

E bine daca iti amintesti cu nostalgie de corigente...
Invatamantul romanesc este bazat pe sistemul meditatiilor si cei care nu vor sa faca meditatii sau sa cumpere cartile profesorilor sunt lasati corigenti.
Este haos in invatamant.

19 noiembrie 2009 la 17:39  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire