duminică, 18 octombrie 2009

Dragi tineri! Imbatraniti!

Ma minunez in fiecare zi cand vad ce spun cei de 25-35 de ani despre generatiile de dupa ei, despre jucariile, povestile sau despre activitatile lor. Fiecare are impresia ca a avut cea mai frumoasa copilarie din lume si ca nimic nu poate depasi jocurile, povestile sau prieteniile pe care le-au avut in adolescenta.
Concluzia mea e ca voi, cei care criticati continuu generatiile urmatoare, incepeti sa imbatraniti si, pe langa asta, sunteti prea subiectivi.
Imi amintiti de generatiile dinaintea noastra, care ne spuneau "pe vremea mea...", iar asta nu e rau! Nu zice nimeni ca activitatile, povestile, jocurile si restul chestiilor "de pe vremea voastra" nu erau tari, dar sunt convins ca, asa cum generatiile mai mari va spuneau voua ca tevile de cornete va sunt nocive sau ca, pentru fete, pupatul cu toti baietii din cartier la o singura seara de "adevar sau provocare" este periculos (sau cine stie ce alta critica enervanta), exact asa sunt si pentru cei mai mici sfaturile voastre: de neinteles.
Asa cum noua ni se parea fun sa stam uzi fleasca umpland baloane cu apa, sa ne taiem limbile facand cornete sau sa ne screpezim dintii mancand corcoduse, asa li se pare lor fun sa creasca un personaj in second life sau sa socializeze pe hi5, netlog sau cine stie ce alte siteuri care poate voua vi se par chicioase.
Asa cum scriam, pe larg, acum ceva vreme, eu cred ca generatia 90's este un tip de generatie care, dupa zeci de ani, a reusit sa iasa din carapace si sa faca cu public ceea ce-i place: sa stea toata ziua la calculator, sa citeasca in grupuri, in parc sau sa organizeze #geekmeets prin toate orasele.
Veti vedea! Peste alti 10 ani vor circula powerpointuri (sau ce alta varianta inovativa se va fi inventat) despre copilaria lor, exact asa cum le vedeti pe cele care viralizeaza acum despre copilaria voastra.
Fiti dragoste! Da exact asa: Fiti dragoste! Aratati-le ca le sustineti activitatile si invatati-i sa se bucure ca pot face ceea ce le place public! In loc de dispret veti invata sa va bucurati alaturi de ei... hopefully!

2 comentarii:

Blogger Dana Andrei a spus...

Ca bine zici! :)
Vremurile se schimba odata cu generatiile.
Eu cred ca suntem doar nostalgici si normal, asta ne face sa privim lucrurile asa cum le privim.
Imbatranim...

18 octombrie 2009 la 15:47  
Blogger alexymsg a spus...

Pe mine nu ma roade ca imbatranim sau ca suntem nostalgici! Asta e frumos!
Ma roade faptul ca am uitat ceea ce ne-am jurat atunci cand eram mici! Eu, spre exemplu, mi-am jurat sa cedez ori de cate ori va fi nevoie, ca sa nu ranesc sentimentele unui copil, atat timp cat nu i-ar fi de folos lui.

21 octombrie 2009 la 12:48  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire