miercuri, 10 noiembrie 2010

O generatie abuzata fizic

In ultimele zile ma tot gandesc cum ar fi fost sa-mi dau invatatoarea din scoala generala in judecata. M-am mai gandit si in trecut, insa tot asa, in treacat.
Vad ce tam tam se face cand un copil este "urecheat" de cate un profesor si realizez tot mai mult ce copilarie mizerabila am avut din punctul asta de vedere si in ce societate infecta ne-am trait ceea ce numim "o copilarie frumoasa si plina de amintiri".

Daca nu as avea exemplele astea din prezent, cu ajutorul carora sa realizez ce comportament gresit au profesorii, as vedea-o in continuare pe invatatoarea mea ca pe o educatoare perfecta, care a inflorit tot ce puteam eu sa dau mai bun vreodata.
Totusi... vad tot mai puternic influenta comunismului si practicile proaste pe care generatiile dinaintea mea, profesori sau parinti, le-au capatat.

Daca intarziam, chiuleam, ne bateam, injuram, etc., invatatoarea noastra urma un ritual obisnuit: ne insira la tabla pe cei vinovati si, cu un bat foarte asemanator unui tac de biliard, doar ca putin mai mic, confectionat de unul dintre parintii din clasa, ne dadea la palma pana ne tremurau degetele de durere. Acum mi se pare incredibil...

Totusi, in conditiile in care acasa nu luam bataie, atunci nu mi se parea nimic anormal. Radeam de ea cand ne trageam mainile si dadea in gol si chicoteam in banca atunci cand alti colegi si-o luau in fata clasei, iar pe de alta parte si ei i se parea la fel de normal, pentru ca in general eram prieteni. Ne vorbea frumos si ne ajuta cu orice aveam nevoie. Ne dadea chiar si bani, daca vedea ca tanjim la merdeneaua, sandwichul sau covrigii vreunui alt coleg.

Probabil ca asta ar trebui sa ii lumineze pe cei care cred ca "era mai bine pe vremea mea" si sa le dea mai mult credit noilor generatii, generatii care urmeaza sa ridice standardele societatii.

4 comentarii:

Blogger Unknown a spus...

perfect de aord cu tine, pana la partea cu noile generatii ce vor ridica standardele. sincer, eu nu acord atata incredere oamenilor din urma mea. imi petrec vreo 9 ore pe zi langa doua licee. vad urmatorii doctori, avocati, politisti, politicieni etc. mai bine ma duc in padure decat sa ma las la un moment dat pe mana lor.

10 noiembrie 2010 la 22:01  
Blogger alexymsg a spus...

E normal sa-i vezi cu alti ochi! Totusi, intrebarea nu este daca generatia urmatoare promite, ci daca generatia urmatoare e mai evoluata ca a noastra. Compar-o pe a ta cu cea care iti urmeaza

12 noiembrie 2010 la 17:36  
Anonymous Patrick a spus...

Pe noi nu ne scotea nimeni la tabla sa ne dea peste maini. Singurul care mai dadea in noi era proful handicapat de desen. Tot in 5 am invatat :)

8 decembrie 2010 la 15:33  
Blogger alexymsg a spus...

Patrick, probabil ca tu esti tipul ala blond care a fost la C :) Sa stii ca am invidiat intotdeauna stilul invatatorului vostru:) e un om inedit

8 decembrie 2010 la 19:00  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire