joi, 19 august 2010

Sfaturile prietenilor!

Zilele trecute am descoperit ca este o diferenta intre sfaturi rationale si sfaturi corecte. Am descoperit care este diferenta dintre prietenii care iti doresc siguranta si prietenii care iti doresc fericirea. Am descoperit ca eu, spre deosebire de altii, am, intre cei mai apropiati prieteni, oameni care ma iubesc si daca ma insel in privinta asta sper sa o fac pana la sfarsit, astfel incat sa fiu multumit etern de iubirea lor.

Dupa ce am aflat ca sfaturile prietenilor au contat enorm in decizia unui apropiat de a renunta la un proiect care-i aducea multumire, doar pentru ca nu era un proiect sigur pe termen lung, ci aducea profit sigur doar in viitorul apropiat, am ales sa fac si eu acelasi lucru: sa le cer sfaturi prietenilor mei in legatura cu viata mea, cu hotararile pe care ar trebui sa le iau in legatura cu ea, sfaturi despre modul in care ma comport in diferite actiuni care imi sunt importante mai mult sufleteste decat material, pentru a putea, ulterior, sa analizez legatura noastra. M-au minunat!

O sa citez, aproximativ, din sfatul care m-a incantat cel mai mult. Sfatul care m-a facut sa scriu acest post:
"Alex! Ca prieten nu-ti pot da sfaturi, dar iti pot spune parerea mea. A te schimba dupa cum iti spun eu inseamna a te transforma in ceva ce nu esti. Ceva ce ulterior te-ar putea face o persoana pe care tu sa n-o mai recunosti si pe care eu si cei din jurul tau sa n-o mai agream. N-ai mai fi tu!
Alegerile trebuie sa le iei singur! Trebuie sa-ti intrebi sufletul ce-i da satisfactie si sa alegi. Eu, ca prieten, prefer sa te vad fericit in prezent, cu gandul vei fi fericit si in viitor, decat sa te vad dezamagit inca de-acum, fara siguranta ca viitorul iti va mai oferi o sansa mai buna"

Am realizat ca prietenii nu sunt si profesori. Ei iti dau sfaturi in functie de sinele propriu, de experientele pe care le-au trait si de fricile pe care le-au acumulat de-a lungul vremii.
Astfel, in multe cazuri, sfaturile lor s-ar putea sa fie gresite, pentru ca ei nu sunt tu!




1 comentarii:

Blogger Shirubia a spus...

astea sunt cuvintele unui om foarte dezamagit in dragoste. Oamenii au nevoie de sfaturi atunci cand (cred ca) sunt indragostiti!

Love? Bad! Sex? Gooood!

25 septembrie 2010 la 17:56  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire